"Policija da bude uzor za državu"

23.11.2013. 13.55

54 0

Beograd -- Premijer i ministar Ivica Dačić poručio da srpska policija treba da bude visokostručna i osposobljena i da, zbog važnosti posla koji radi, bude uzor za državu.

"Želim da imamo kavalitenu policiju, visokostručnu i osposobljenu", rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na Izbornoj skupštini Policijskog sindikata Srbije.

On je ponovio da nema jake države bez jake vojske i policije, odbacivši kritike onih država koje se zalažu za smanjenje tih snaga bezbednosti u Srbiji.

Dačić je dodao i da države, koje gomilaju snage svuda po svetu, govore da, kada je u pitanju Srbija, njena vojska treba da bude što manja.

On je naveo i da srpska policija mora biri visokostručna i obučena i da prati savremena naučna i tehnološka dostignuća.

Dačić je, istovremeno, naglasio da policija mora da bude u interesu, i građana i države, a ne da služi intersima bilo koje političke grupe ili pojedinaca.

"Ne može policija da bude sinonim za nestrucnost i nesposobnost. Ako nekoga želite da uhapsite, morate biti sposobnijiji od njega i zato mora da se tehnološki obrazuje, jer je ovo 21. vek", rekao je Dačić.

On je, podsetivši da je za poslednjih 20 godina skoro hiljadu policajaca izgubilo živote na dužnosti i naglasio da država mora još više da brine o njihovim porodicama.

Beograd -- U ministarstvu Velimira Ilića sve nade polažu u vremenske prilike, jer su sigurni da bi jaka zima bila dovoljna da uništi hrast na Koridoru 11, saznaje "Blic"

Beograd -- Zajednica srpskih opština (ZSO) biće finansirana sredstvima iz budžeta Srbije, ali je moguće njeno finansiranje i iz kosovskog budžeta i drugih izvora.

Beograd -- Premijer Ivica Dačić izjavio da ne postoji politički problem u vezi s donošenjem zakona o otvaranju tajnih dosijea, istakavši da samo treba naći pravo rešenje.

Valjevo -- Valjevska policija odredila meru zadržavanja D.V. (20) iz Valjevske Loznice, osumnjičenom da je, uz pretnju plastičnim pištoljem, opljačkao pekaru.

Vačington -- Mark Vels je na svoj Jutjub kanal postavio snimak tornada koji se približava njegovom domu u Vašingtonu, u američkoj državi Ilinois, koju je pogodilo nevreme.

Beograd -- Demokratska stranka tvrdi da SNS na Voždovcu u protekle četiri godine, koliko je u toj opštini na vlasti, nije ispunila nijedno predizborno obećanje.

Damask/Bejrut -- Najmanje 29 osoba je poginulo u vazdušnim napadima sirijske vojske na severu zemlje, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Bejrutu.

Beograd -- Dušan Petrović, lider stranke u osnivanju Zajedno za Srbiju, kaže da bi bilo dobro da se Boris Tadić što pre vrati u politiku i ujedini opoziciju.

Beograd/Bujanovac -- Lideri albanskih partija iz Bujanovca, Preševa i Medveđe odlučili da prekinu razgovore s Vladom o obrazovanju, zdravstvu, ekonomiji i pravosuđu, kaže Halimi.

Bijeljina -- Policija u Bijeljini identifikovala je dve maloletne učenice koje su 20. i 22. novembra mobilnim telefonima lažno dojavljivale o postavljenoj bombi u školama.

Zagreb -- Svako ko je počinio ratni zločin mora da bude kažnjen, bez obzira na to koje je nacionalnosti, ali to nema veze s ćirilicom, kaže Ivo Josipović.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...