Poslepodnevna dremka za bolju produktivnost

29.11.2013. 11.13

36 0

Lekari smatraju da nas poslepodnevni san od jednog sata čini produktivnijim, tim pre što je većina zaposlenih ljudi hronično neispavana.

Najbolje je odremati posle ručka ili unosa veće količine hrane da bismo telu dali vremena da svari hranu i spremi rezerve energije, što doprinosi tome da u ostatku poslepodneva osoba bude svežija i sposobna za radne aktivnosti do kasno u noć.

Čak i u NASA svojim pilotima preporučuju da malo odremaju, tako da za vreme višednevnih letova, dok dvojica pilota pilotiraju, treći se odmara dremajući, čime poboljšava, kako je dokazano, svoje sposobnosti za 34, a budnost za 54 odsto.

Stručnjaci su takođe ukazali da korist od polusatnog odmora traje narednih 4 do 5 sati.

Bolnice koje učestvuju u kliničkim istraživanjima daju bolju zaštitu pacijentima s infarktom ili drugim akutnim bolestima srca i imaju nižu smrtnost od bolnica koje ne učestvuju u kliničkim istraživanjima, tvrdi se u članku objavljenom u časopisu "Archives of internal medicine".

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd pozvao je zainteresovane građane da se 1. decembra, povodom Svetskog dana borbe protiv side, besplatno testiraju na HIV virus.

Lekovi koji opuštaju krvne sudove efikasno će obaviti posao kada je u pitanju fiziološka funkcija kod erektilne disfunkcije, ali oni sigurno neće uticati na veće zadovoljstvo životom ili kvalitetniji društveni život jer ne eliminišu psihološke razloge zbog koji nastaje impotencija.

Prema podacima Klinike za medikalnu onkologiju IOIRS Instituta za onkologiju i radiologiju (OIRIS), u Srbiji se godišnje registruje oko 400 novoobolelih od karcinoma bubrega i to najviše među muškarcima u zrelom dobu.

Jedan pacijent iz Derbija u Engleskoj s pravom može biti tretiran kao medicinski fenomen, jer je 17 puta preživeo prestanak rada srca na nekolko minuta, saopštili su lekari.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...