Pozlaćena "lajka" prodata za 620.000 dolara

24.11.2013. 08.13

36 0

Redak model foto-aparata marke "lajka" (Leica), prodat je na aukciji u Hongkongu za 620.000 dolara, uprkos tome što je bio procenjen na 1,2 miliona dolara.

Pozlaćena "lajka luksuz II" samo je jedan od četiri ovakva foto-aparata koja su proizvedena 1932. godine. Foto-aparat je bio ponuđen u originalnoj kutiji od lažne krokodilske kože, prenose Vijesti.

Aparat je pripadao britanskom fotografu amateru koji ga je dobio na poklon nakon Drugog svetskog rata.

Čuveni njemački fotoaparati "lajka" pojavili su se na tržištu 1925. godine. Laki i modernog izgleda, brzo su postali popularni i napravili su revoluciju u svetu fotografije.

Prošle godine, prototip "lajke" iz 1923. godine prodat je na aukciji u Beču za 1,74 miliona dolara.

Kompanija Nokia krajem sedmice predstavila je novo lice besplatnog servisa za emitovanje muzike pod nazivom MixRadio, uz koji će korisnici moći da imaju "male, personalizovane radio-stanice".

Nevinih gotovo i nema – Apple, Google i Amazon su optuženi zbog naduvavanja cena za svoje uređaje sa više prostora za skladištenje van osnovnih modela, a sve kako bi osigurali viši profit. Which?

Korejski sajt Digital Times piše da LG unapređuje quad i octa core verzije svog Odin procesora podižući brzinu Cortex A15 jezgara sa 1.7GHz na 2.2GHz na big.LITTLE konfiguraciji.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...