PUTIN PORUČIO Srbija pobeđuje uz Vučića!

08.10.2017. 04.04

11 0

PUTIN PORUČIO Srbija pobeđuje uz Vučića!

Putin poručio Vučiću da će uz njega Srbija i srpski narod ići samo napred!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić juče je, u telefonskom razgovoru, čestitao jubilarni 65. rođendan predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i poželeo mu dobro zdravlje, kao i politički uspeh, kako u rešavanju problema u svetu, tako i daljem unapređenju odnosa sa Republikom Srbijom.

Predsednik Putin je izrazio ličnu zahvalnost predsedniku Vučiću za unapređenje odnosa Ruske Federacije i Republike Srbije. Tom prilikom Putin je naglasio da su međunarodne okolnosti takve da Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod, kao i uvek kroz svoju istoriju, pokazati svoj karakter, i pod vođstvom predsednika Vučića prevazići sve probleme.

- Siguran sam da će pod Vašim rukovodstvom Srbija i srpski narod ići samo napred - rekao je u telefonskom razgovoru predsednik Putin predsedniku Vučiću.

U sredu su dva MIG-29 dopremljena u Srbiju iz Rusije čime je kompletirana isporuka svih šest MIG-ova 29 koji će biti predstavljeni na aerodromu Batajnica 20. oktobra na Dan oslobođenja Beograda. Isporukom migova Putin je ispunio svoje obećanje dato tada premijeru, a sada predsednik Srbije Aleksandru Vučiću prilikom njegove posete Moskvi krajem prošle godine.

Dvojica predsednika dogovorili su se da u najskorije vreme kontaktiraju, sastanu se i nastave rad na povećanju obima saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije u svim oblastima.

Politički analitičar Branko Radun za “Alo!“ kaže da ovako snažne poruke koje smo dobili od Putina jasno pokazuju da je Srbija za Rusiju veoma važna, kao i da predsednik Vučić sa ruskim predsednikom ima izvanredan lični odnos.

- Očigledno je, takođe, da Vučić i Putin imaju i jako dobar lični odnos, a to je naročito važno. U politici su inače lični odnosi veoma bitini iz prostog razloga što politiku čine ljudi. Ako vi možete u svakom momentu da pozovete jednog tako velikog svetskog lidera telefonom, to je ipak veoma značajna stvar za malu državu kakva je naša - komentariše Radun.

Извор: alo.rs

У категорију паге

Loading...