Rak debelog creva sve učestaliji

03.12.2013. 17.10

40 0

Rak debelog creva sve učestaliji

Broj obolelih od karcinoma debelog creva ubrzano se povećava i po obolevanju i smrtnosti na drugom je mestu, odmah iza tumora pluća kod muškaraca i tumora dojke kod žena, istaknuto je na manifestaciji "Kanceloroška nedelja", koja je održana u Beogradu.

Američki časopis "Hrana i hemijska toksikologija" (Food and Chemical Toxicology) povukao je studiju, objavljenu u septembru 2012, u kojoj se tvrdilo da genetski modifikovan (GM) kukuruz izaziva rak, piše britanski magazin "Ekonomist" (The Economist).

Osobe sa invaliditetom čine 7,96 odsto stanovništva Srbije, njihova prosečna starost je 67 godina, a problemi sa kojima se najčešće sreću vezani su za hod, pokazali su podaci poslednjeg popisa stanovništva.

Ministar zdravlja Slavica Đukić - Dejanović naglasila je danas da se ne slaže sa ocenom da Srbija ima najlošiji zdravstveni sistem u Evropi i najavila analizu podataka objavljenih prošle sedmice u istraživanju ekspertske organizacije sa sedištem u Švedskoj.

Nova kontraceptivna pilula koja je u procesu razvoja mogla bi da funkcioniše kao privremena vazektomija i dozvoljavala bi muškarcima da učestvuju u planiraju porodice, jer ne bi uticala na poremećaj muške plodnosti, sugeriše jedno istraživanje.

Ministarka zdravlja dr Slavica

Đukić - Dejanović, danas je u Opštoj bolnici u Ćupriji, povodom 132 godine ove ustanove, simboličnim presecanjem vrpce otvorila Odeljenje za palijativno zbrinjavanje i Centar za hiperbaričnu medicinu, regionalnog karaktera.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...