Rob Ford popularniji od Obame

23.11.2013. 21.40

47 0

Toronto -- Gradonačelnik Toronta Rob Ford, koji je priznao da puši krek i naručuje prostitutke, je trenutno popularniji od Baraka Obame, predsednika SAD.

Prema poslednjim anketama u Torontu koje je vodio "Forum riserč", više nego kontroverzni Ford ima podršku 42 odsto biračkog tela za ono što radi kao prvi čovek najvećeg grada u Kanadi. Po drugom istraživanju Forda ima čak 44 odsto podrške uprkos svim skandalima.

Zanimljivo je da je gradonačelnik Toronta pre priznanja da je ustanju teškog pijanstva pušio krek, za šta policija po svemu sudeći ima i dokazni video materijal, imao u anketama 39 odsto podrške.

U poređenju sa Fordom, Obama stoji daleko gore i nalazi se na istorijskom minimumu podrške, pošto se trenutno sa onim što radi šef Bele kuće slaže 37 odsto Amerikanaca.

Tirana -- Albanska policija saopštila je danas da je sedam kažnjenika pobeglo iz jednog zatvora na jugoistoku države i upozorila da su naoružani i opasni.

Kragujevac -- Na blokadi u naselju Grošnica u Kragujevcu, koju su postavili radnici Autosaobraćaja pre više od mesec dana, u 15 sati se dogodio incident.

Kijev -- Više hiljada ljudi okupilo se u Kijevu na komemoraciji povodom 80. godišnjice perioda kada je 1932-33. od gladi umrlo nekoliko miliona Ukrajinaca,.

Trstenik -- Bivši predsednik opštine Trstenik i nekadašnji poslanik Savezne skupštine u dva saziva, Radovan Raka Radović priključio se Srpskoj naprednoj stranci.

Dubai -- Islamistička ekstremistička grupa koja sebe naziva "Islamska partija Turkestana" objavila je da su njeni mudžahedini izveli napad na pekinškom Trgu Tjenanmen.

Novi Sad -- Novosadski odbor SNS pozvao je DS da plati navodna zaostala dugovanja prema listu Dnevnik i optužio je za upropaštavanje novosadskog Dnevnika.

Karakas -- Desetine hiljada pristalica venecuelanske opozicije izašle su danas na ulice, protestujući protiv vlade predsednika Nikolasa Madura uoči izbora 8. decembra.

Milano -- Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da ne razmišlja da ode iz Senata pre nego što to telo u punom sastavu ne izglasa njegovo isključivanje.

Kalifornija -- Zapadne države SAD, Kalifornija, Nju Meksiko, Arizona i Nevada pogođene su snežnom mećavom, koja nije karakteristična za ovo doba godine.

San Dijego -- Sirhan Sirhan (69), osuđen za ubistvo Roberta Kenedija, prebačen je u novi zatvor u Kaliforniji, u kome će nastaviti da služi doživotnu zatvorsku kaznu.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...