SAD: Odleteo "zarobljeni" boing

21.11.2013. 20.33

55 0

Njujork -- Ogromni teretni avion "boing 747 drimlifter" uspešno je poleteo sa malog aerodroma u Kanzasu, gde je prethodno greškom sleteo.

Avion je poleteo iz Njujorka i trebalo je da sleti u vazduhoplovnu bazu Mekonel u Vičiti, ali je greškom sleteo na obližnji aerodrom.

Pista tog aerodroma je dugačka 1.860 metara, dok je "drimlifteru" potrebno 2.800 metara za poletanje. Tako da je satima trajala neizvesnost da li će avion uspeti da poleti ili će ostati "zarobljen" na aerodromu, javio je Bi-bi-si (BBC).

Tokom sletanja niko nije povređen.

Prema navodima "Boinga", "boing 747 drimlifter" je modifikovani putnički avion "boing 747-400".

Ova letelica može, kako dodaju u "Boingu", da ponese više tereta od bilo kojeg drugog teretnog aviona na svetu.

Beograd -- Dominik Stros-Kan trebalo bi ponovo u utorak da dođe u Beograd i da predoči državnom rukovodstvu svoje viđenje neophodnih ekonomskih poteza, pišu Novosti.

Vašington -- Karl Bilt kaže da se nada da će pregovori o članstvu Srbije u EU početi u decembru, ali da je još rano da se zna da li će se to tada i dogoditi.

Vašington -- Demokratska većina u američkom Senatu promenila je pravilo, koje je imalo tradiciju dugu 225 godina, za izbor sudija i funkcionera koje predloži predsednik SAD.

Novi Sad -- Na Trgu slobode u Novom Sadu večeras su paljene sveće u znak saučešća i poštovanja prema žrtvama tajfuna Haijan, koji je pogodio Filipine.

Priština -- Kosovska predsednica Atifete Jahjaga odlikovala je danas bivšeg pomoćnika državnog sekterata SAD Džejmsa Rubina predsedničkim ordenom za zasluge.

Vašington -- Novinari i fotoreporteri u Beloj kući optužili su vodeće zvaničnike američke administracije da namerno sprečavaju pristup predsedniku Baraku Obami.

Tuzla -- Poredeći KiM i RS, Azem Vlasi je u Tuzli rekao da je Kosovo postalo država zahvaljujući otporu okupaciji, a ne na politici etničkog čišćenja.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...