Sirija: 29 mrtvih u napadima vojske

23.11.2013. 13.12

46 0

Sirija: 29 mrtvih u napadima vojske

Damask/Bejrut -- Najmanje 29 osoba je poginulo u vazdušnim napadima sirijske vojske na severu zemlje, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Bejrutu.

Opservatorija navodi da je 14 osoba ubijeno i nekoliko desetina povređeno u napadima vojnih helikoptera na četvrt Alepa Tarik el Bab, dok je 15 osoba, među kojima jedna žena i jedno dete, poginulo u napadima na grad Al Bab, severoistočno od Damaska.

Opservatorija je dobila video snimke na kojima je "užasan masakr" u Tarik el Babu. Na snimku se vidi skup ljudi oko jedne srušene zgrade.

Na drugom video snimklu, neki muškarci pokušavaju da ugase požar u jednom mini-busu i traže evetualne preživele ispod olupine.

Najmanje pet sirijskih vojnika je ubijeno u zasedi pobunjenika u selu Tajara, takođe na području Alepa.

Već nekoliko nedelja, sirijska vojska uz podršku gerilaca libanskog radikalnog pokreta Hezbolah, vodi vadušnu kampanju bombardovanja jugoistočnog dela Alepa, gde su sada koncentrisani pobunjenici.

Beograd -- Demokratska stranka tvrdi da SNS na Voždovcu u protekle četiri godine, koliko je u toj opštini na vlasti, nije ispunila nijedno predizborno obećanje.

Beograd -- Dušan Petrović, lider stranke u osnivanju Zajedno za Srbiju, kaže da bi bilo dobro da se Boris Tadić što pre vrati u politiku i ujedini opoziciju.

Beograd/Bujanovac -- Lideri albanskih partija iz Bujanovca, Preševa i Medveđe odlučili da prekinu razgovore s Vladom o obrazovanju, zdravstvu, ekonomiji i pravosuđu, kaže Halimi.

Bijeljina -- Policija u Bijeljini identifikovala je dve maloletne učenice koje su 20. i 22. novembra mobilnim telefonima lažno dojavljivale o postavljenoj bombi u školama.

Zagreb -- Svako ko je počinio ratni zločin mora da bude kažnjen, bez obzira na to koje je nacionalnosti, ali to nema veze s ćirilicom, kaže Ivo Josipović.

Podgorica -- Prvom deklarisanom homoseksualacu u Crnoj Gori Zdravku Cimbaljeviću odobren je politički azil u Kanadi, koji je zatražio zbog konstantnih pretnji.

Berlin -- EU treba da razgovara sa Rusijom da osigura da istočni susedi EU ne trpe politički pritisak biranja prijateljstva sa Zapadom ili Moskvom, kaže Angela Merkel.

Manila -- Svetska banka dodeliće pomoć od milijardu dolara Filipinima, koje je početkom novembra pogodio razorni tajfun i odneo 5.209 ljudskih života.

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović najavio je da će preispitati jesu li tajne službe zakazale nedavno na obeležavanju Dana sećanja na žrtvu Vukovara.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...