Stefanović: Otmčari od ranije poznati francuskoj policiji

13.03.2015. 19.18

14 0

Stefanović: Otmčari od ranije poznati francuskoj policiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su otmičari deteta na Voždovcu imali originalne francuske pasoše, i da su od ranije poznati policiji Francuske.

"Radi se o licima koja su imala kriminogenu prošlost. Ono što je dobro je da su oni sad u našim rukama, i očekujemo punu krivičnu odgovornost, a ja se nadam i najteže sankcije", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, u narednim satima uslediće istraga o tome zašto je baš ovo dete oteto, i zašto baš u ovom trenutku, a policija će raditi "celu noć".

Ministar je kazao da se u ovom trentku ne zna koja zemlja je bila konačno odredište otmičara, ali da su krenuli najkraćom rutom prema Mađarskoj ili Hrvatskoj.

"Mi smo zatvorili sve izlaze sa autoputa u celoj Srbiji, jer nismo znali da li je to možda varka, da li je to neko rezervno vozilo, da li postoji još jedno vozilo...", objasnio je on i pohvalio saobraćajnu i graničnu policiju.

Stefanović je rekao da su otmičari u jednom trenutku zaustavili vozilo i pokušali da dete sklone ili čak "bace preko ograde", ali da je to sprečeno brzom reakcijom policajaca na terenu.

On je dodao da se još uvek ne zna da li je slika u pasošu koji su otmičari pripremili za oteto dete zaista fotografija žrtve, i precizirao da je dete na slici manje, ali da bi to mogla biti starija fotografija žrtve otmice.

"To ćemo znati sutra tokom dana. Imaćemo više informacija kad od francuskih kolega dobijemo detaljne informacije oko ovog pasoša", rekao je ministar policije, ističući da će organi Srbije raditi u sadejstvu sa francuskim vlastima.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...