SZO: Zdrava ishrana je skupa

07.12.2013. 13.23

16 0

Svaka osoba dnevno treba da izdvoji dodatnih 1,1 evro za zdravu ishranu, što je na godišnjem nivou više od 400 evra, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, a prenosi danas francuski list Nuvel Opservater (Le Nouvel Observateur).

Za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, Subotica, zahvaljujući visokoj svesti dobrovoljnih davalaca krvi, nema problema sa zalihama, rečeno je Tanjugu u transfuziološkom odeljenju Opšte bolnice u Subotici.

Hladnoća, alergije, neizlečena prehlada i pušenje mogu da budu uzroci sinuzitisa. Od pomoći mogu da budu ispiranje nosa blagim sterilnim slanim rastvorom, obloge...

Otvaranjem laboratorije za detekciju psihoaktivnih supstanci koja treba da postane regionalni centar i nizom drugih manifestacija, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu će tokom čitave naredne nedelje obeležavati 93. godišnjicu od osnivanja.

Izbegavjate previše zagrejane prostorije, u domu ne bi trebalo da bude više od 20 stepeni kada je napolju “minus”. Rukavice obavezne, dišite na nos, jedite namirnice bogate proteinima.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...