Tužilački savjet za novog VDT-a predlaže Branka Vučkovića

21.11.2013. 19.58

68 0

Tužilački savjet za novog VDT-a predlaže Branka Vučkovića

"Vijesti" su ranije objavile da Branko Vučković ima podršku vladajuće koalicije

Tužilački savjet predložiće Skupštini Crne Gore da novi vrhovni državni tužilac bude predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković.

Savjet je nakon saslušanja sva četiri kandidata podržao kandidaturu Vučkovića, rekao je nakon sjednice Tužilačkog savjeta novinarima predsjednik tog tijela Veselin Vučković.

On je najavio da će Tužilački savjet najvjerovatnije početkom sljedeće sedmice svoj predlog dostaviti Skupštini.

Tužilački savjet danas je saslušao četiri kandidata za novog VDT-a: višu tužiteljku Vesnu Jovićević, zamjenicu VDT-a Stojanku Radović, Gorana Rodića i Branka Vučkovića.

Svi kandidati su kazali da je motiv za njihovo prijavljivanje dugogodišnja pravnička karijera.

Izmijenjenim zakonom o državnom tužilaštvu je predviđeno da Tužilački savjet nakon obavljenog razgovora sa kandidatima utvrđuje predlog za izbor VDT-a na zatvorenoj sjednici. Nakon toga, predlog se dostavlja Skupštini, kao i spisak svih kandidata koji su ispunili uslove na konkursu.

Prema novom Zakonu o tužilaštvu, da bi bio izabran u prvom glasanju, VDT treba da dobije glasove dvije trećine poslanika, odnosno tri petine u eventualnom drugom krugu. U drugi krug idu i ostali kandidati, koje Tužilački savjet nije podržao.

"Vijesti" su ranije objavile da Branko Vučković ima podršku vladajuće koalicije.

Извор: vijesti.me

У категорију паге

Loading...