Užice:Jedan pacijent s klostridijom

20.11.2013. 14.42

86 0

Užice:Jedan pacijent s klostridijom

Užice -- U užičkoj bolnici na lečenju nalazi samo jedan pacijent inficiran bakterijom klostridijom, zbog koje je pre šest meseci u toj bolnici registrovana epidemija.

Kako se navodi u saopštenju Komisije za bolničke infekcije Opšte bolnice Užice, reč je o pacijentkinji koja je zbog ozbiljne i teške komplikacije uzrokovane toksičnim sojem bakterije, morala da bude podvrgnuta operaciji kolektomije.

Ovakav slučaj još nije zabeležen u užičkoj bolnici, jer se klinička slika teške komplikacije razvila za svega 6 sati, bez obzira na primenjenu terapiju”, navodi se u saopštenju užičke bolnice.

Hag -- Svedok odbrane Momčilo Krajišnik izjavio, na suđenju Karadžiću pred tribunalom, da političko vođstvo bosanskih Srba nije podržavalo bombardovanje Sarajeva.

Nju Delhi -- Snažan ciklon "Helen" uputio se ka jugoistočnoj indijskoj državi Andra Pradeš, mesec dana pošto je, zbog jake oluje , milion ljudi napustilo kuće.

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je njegova saradnja sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem odlična.

Beograd -- Za učešće na lokalnim izborima u opštini Voždovac do sada je proglašeno devet izbornih lista, a koalicija SPS-PUPS-JS ima rok od 48 sati da ispravi nedostatke.

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je prikupljanje potrebnih obaveštenja od BIA o navodima Radeta Markovića o tajnim dosijeima, potvrđeno je za B92.

Mostar -- Mostar mora da ostane jedinstven grad, a niži nivoi vlasti mogu dobiti određene kompetencije, rekao je prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Tamir Vaser.

Vašington -- Američki rasista koji je napadao Afroamerikance i Jevreje tokom ubilačkog pohoda širom zemlje, pogubljen je danas u američkoj saveznoj državi Misuri.

Beograd -- Više tužilaštvo u Beogradu podiglo još jednu optužnicu protiv bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića kao i njegovog tadašnjeg pomoćnika Miluna Kokanovića.

Beograd -- Dejtonski sporazum treba menjati, a posebna šansa za to je u približavanju BiH Evropskoj uniji, izjavio član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Zagreb -- Zagrebački nedeljnik "Globus" tvrdi da su odluku o prikupljanju potpisa za referendum o ćirilici na tajnom sastanku doneli HDZ i veterani oko tzv "stožera".

Beograd -- Posle jednomesečnog "prinudnog odmora" 11 auto-škola dobilo je trajne dozvole za rad. MUP saopštio da će ubrzati posao kako bi nastavili da izdaju dozvole.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...