U utorak o predlogu budžeta

29.11.2013. 20.05

29 0

Beograd -- Sednica Skupštine na čijem će se dnevnom redu naći predlog državnog budžeta za 2014. godinu zakazana je za utorak, 3. decembar, saopšteno je iz Skupštine.

Osim predloga budžeta biće razmatrano još 19 tačaka dnevnog reda, među kojima su izmene Zakona o budžetskom sistemu, penzijskom i invalidskom osiguranju, i poreski zakoni.

Pred poslanicima će se naći i Predlog rezolucije o ulozi Narodne skupštine u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Kako je najavljeno iz Skupštine, sednica će početi u 10 časova.

Beograd -- Savetnik predsednika Marko Đurić izjavio je da u Berlinu i Londonu, gde je bio u radnoj poseti, nije bilo reči o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Kairo -- Egipatska policija, koristići suzavac i vodene topove, sukobila se islamističkim protivnicima drakonskog zakona kojim se ograničava pravo na demonstriranje.

Beograd -- Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da vladajućoj koaliciji u Vojvodini ne preti lom, "na žalost onima koji navijaju za drugu varijantu".

Beograd -- Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin posetiće sutra Rehabilitacioni centar za decu sa smetnjama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici.

Beograd -- Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je važno da se parlamentarni izbori održe što pre, odnosno u isto vreme kada i lokalni izbori u Beogradu.

Maputo -- Putnički avion kompanije Mozambikan Erlajns sa 34 putnika i članova posade nestao je na letu od Mozambika do Angole, saopštila je nacionalna kompanija u Maputu.

Vašington -- Američki FBI uhapsio je i podneo krivičnu prijavu protiv jednog od vođa Kju Kluks Klana zbog paljenja krsta u kraju u kome su većina stanovnika Afro-Amerikanci.

Beograd -- Radna grupa za harmonizaciju Ustava u oblasti pravosuđa sa standardima EU formirana na sednici Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa.

Kijev -- Ukrajinska opozicija zatražila je , na masovnom protestu u Kijevu, ostavku predsednika Viktora Janukoviča, jer je odbio da potpiše SSP sa Evropskom unijom.

Beograd -- Zvaničan strateški cilj Srbije najverovatnije će biti da pregovore sa EU završi 2018. godine, a da u EU uđe 2020, saznaje Danas iz više izvora u srpskoj vladi.

Njujork, Tel Aviv -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun upozorio je na "pojačano opasne" napetosti između Izraela i Palestinaca koje bi mogle da zaprete mirovnim pregovorima.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...