Usamljeni političari i pošteni Mišković

20.11.2013. 14.10

47 0

Usamljeni političari i pošteni Mišković

Ono što je želeo da uradi Đinđić, i ono što je uradio Tadić nije ni bila, niti je trebalo da bude – lična stvar Đinđićeva, odnosno Tadićeva, a po istom principu, ni današnja borba protiv kriminala i korupcije ne sme i ne može da bude lična stvar Aleksandra Vučića.

Vidim, ponovo je aktualizovana priča o takozvanim kiparskim parama, tom vlažnom snu srpske sirotinje raje. Ka i vazda kad se o tome povede reč, osetim potrebu da se i ja oglasim. Bio sam, što no se kaže, na licu mesta. Naravno, od moje ex ekselencije niko nije očekivao da pronalazi misterioznu kintu, ako ni zbog čega drugog, a ono zato što su svi nadležni dobro znali da sam ja u stanju pare isključivo da izgubim. Šala, komendija! Takve rabote nisu u opisu ambasadskih poslova. Ali nisu, bogme, bile ni u opisu poslova nekih postpetooktobarskih dilbera koji su vaktile upadljivo često boravili na Kipru.

Sve to ionako služi samo zato da se ljudima skrene pažnja s istinskih problema ovog društva. Koliko puta ste proteklih godina čuli tu rečenicu? Koliko puta ste je čuli samo u posljednjih mjesec-dva?

Moja uloga večeras je više čast nego obaveza. Razmišljajući o osvajanju slobode, imao sam danas priliku da govorim na ministarskoj konferenciji Saveta evrope o bezbednosti novinara i sada na otvaranju Slobodne zone.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...