Većina ne diše dok kuca na tastaturi

28.11.2013. 10.34

52 0

Većina ne diše dok kuca na tastaturi

Ljudi koji često kucaju na tastaturi postanu tako zaokupljeni rečima da prestanu da dišu, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja britanskih naučnika.

Jedan pacijent iz Derbija u Engleskoj sa pravom može da nosi epitet medicinskog fenomena, jer je 17 puta preživeo prestanak rad srca na nekolko minuta, saopštili su doktori.

Jedanaest godina nakon što je legalizovala eutanaziju za odrasle, Belgija se nalazi nadomak odluke da dozvoli "ubistvo iz samilosti" i za terminalno bolesnu decu nakon intenzivne javne debate o etičkom aspektu ovog pitanja.

Karcinom pluća je najčešći uzrok oboljevanja i umiranja od malignih tumora širom sveta, a slična situacija je i u našoj zemlji. U proseku, od raka pluća u Srbiji svake godine oboli 5.200 osoba, a bitku za život izgubi 4.600 ljudi.

Tri četvrtine žena u Srbiji poseti ginekologa jednom godišnje, a čak 46 odsto nije sigurno šta je humani papiloma virus - HPV, koji je glavni uzročnik raka grlića materice, pokazali su rezultati istraživanja u organizaciji Uelementu.com.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...