Vehabija iz BiH stradao u Siriji

24.11.2013. 15.14

41 0

Sarajevo -- Pripadnik radikalnog islamskog vehabijskog pokreta Senad Kobaš iz Travnika, poginuo je u Siriji u vatrenom okršaju sa snagama sirijskih vlasti, preneo Klix.ba.

Prema nezvaničnim informacijama, Kobaš je bio jedan od vođa mudžahedina u Siriji, njihov trener i komandant u akcijama. Poginuo je u borbi, u kojoj je nastradalo još najmanje 20 mudžahedina, objavile su Vijesti ummeta.

Trenutno se u Siriji nalazi nekoliko desetina mudžahedina iz zemalja bivše Jugoslavije, najviše iz BiH, Albanije, Makedonije i Srbije, odnosno Sandžaka, preneo je bosansko-hercegovački portal.

Beograd -- Vidljivost problema nasilja nad ženama mora da prati i veća odlučnost državnih organa na prevenciji i unapređenju zaštite žena od nasilja, kaže Saša Janković.

Kopenhagen -- Danska služba bezbednosti (PET) saopštila da je od sredine 2012. oko 80 žitelja Danske otputovalo u Siriju kako bi učestvovalo u građanskom ratu u toj zemlji.

Beograd -- Ministar prosvete Tomislav Jovanović sastao se sa roditeljima osmaka i sa njima dogovorio kako da malu maturu učine što manjim opterećenjem za đake.

Beograd -- Samo razmišljanje o tome da li da se pomiluje bivši načelnik Resora državne bezbednosti Radomir Marković je skandalozno, izjavio lider SPO Vuk Drašković.

Beograd -- Protiv odgovornih osoba za akcident u "Celulozi" biće podnete krivične prijave, saopštilo je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Nju Delhi -- Više stotina zaštitnika prava homoseksualaca prošetalo je ulicama Nju Delhija, zahtevajući okončanje stigmatizacije gej populacije u indijskom društvu.

Sremska Mitrovica -- U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 9.30 na putnom pravcu Novi Sad-Inđija, poginula je jedna osoba, saopštila je PU u Sremskoj Mitrovici.

Loznica -- Državni sekretar Ministarstva za sport Nenad Borovčanin izjavio da je zbog dugogodišnjeg nemara fabrika "Viskoza" u Loznici postala opasnost za životnu sredinu.

Beograd -- Tokom ove godine u Srbiji je u porodičnom nasilju nastradalo 76 osoba, od čega 45 žena, a bilo je i pet slučajeva čedomorstva, rekla je Vesna Stanojević.

Sarajevo -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc nije pozvan na konferenciju u Sarajevu povodom 20 godina rada Tribunala koju organizuje taj sud iz Haga.

Pirot -- U noćašnjoj tuči koja se dogodila u kafiću "Ipon" u Pirotu izbodena su dvojica tridesetjednogodišnjih mladića I. M. i N.P, rečeno Tanjugu u pirotskoj policiji.

Beograd -- Zorana Mihajlović izjavila da veruje da će SNS biti na vlasti u gradu i poručila da je ta stranka radila mnogo na Voždovcu. DS: SNS bazira kampanju na lažima.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...