Veselinoviću 9 meseci zatvora

20.11.2013. 16.42

79 0

Kosovska Mitrovica -- Žarko Veselinović, rođeni brat kontroverznog bisnismena Zvonka Veselinovića, osuđen na uslovnu kaznu od 9 meseci zatvora zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Veselinović je zadržan u pritvoru zato što se protiv njega vodi još jedan krivični postupak.

Tu presudu je izrekao Euleksov sudija Njunjo de Madureira nakon što je Veselinović priznao krivicu za krivično delo nedozvoljeno posedovanje oružja.

Beograd -- Poslanici DS napustili su sednicu parlamenta iz protesta što su poslanici SNS rekli da je DS "napravila genocid" otpuštanjem velikog broja radnika.

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić kaže da je pogrešno citiran kada je prenesena vest da je rekao da nema dobrih kandidata za ambasadore u SAD i Kini.

Beograd -- Radetu Markoviću, koji preti objavljivanjem 15 dosijea, suđeno je 2001. zbog iznošenja diskova iz DB sa dosijeima lidera bivše opozicije, kaže Zoran Mijatović.

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da je njegova saradnja sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem odlična i da među njima nema nesporazuma.

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg generalni direktora "Galenike" Nenad Ognjenović i još devet osoba za malverzacije.

Beograd -- Šef srpske diplomatije Ivan Mrkić i državna ministarka za spoljne poslove Indije Prinit Kor konstatovali su da dve zemlje povezuje višedecenijsko prijateljstvo.

Beograd -- Predsednik opštine Voždovac i prvi na listi SNS za izbore u toj opštini Dragan Vukanić odbacio je kritike DS, nazivajući ih "neistinama i izmišljotinama".

Hag -- Svedok odbrane Momčilo Krajišnik izjavio, na suđenju Karadžiću pred tribunalom, da političko vođstvo bosanskih Srba nije podržavalo bombardovanje Sarajeva.

Beograd -- Najviše transrodnih osoba u 2013. ubijeno je u Brazilu i Meksiku, naode LGBT organizacije povodom 20.novembra 15. Međunarodnog dana sećanja na transrodne osobe.

Nju Delhi -- Snažan ciklon "Helen" uputio se ka jugoistočnoj indijskoj državi Andra Pradeš, mesec dana pošto je, zbog jake oluje , milion ljudi napustilo kuće.

Извор: b92.net

У категорију паге

Loading...