Vujanović najpopularniji, Đukanoviću najviše veruju

24.11.2013. 23.23

12 0

Vujanović najpopularniji, Đukanoviću najviše veruju

Anketa javnog mnjenja, koju je Televizija Vijesti uradila sa tom agencijom, pokazala je da je Vujanović zadržao čelnu poziciju kada se građani izjašnjavaju na pitanje ko su političari koji ostavljaju najbolji utisak, na drugom mestu je Đukanović, a na trećem lider opozicionog Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

To je, kako je kazao Nemanja Živaljević iz Istraživackog centra TV Vijesti, treći mesec zaredom da je Vujanović najpopularniji političar u Crnoj Gori.

"Vujanović je imao dramatičan pad uoči i nakon aprilskih predsedničkih izbora, ali je ponovo povratio rejting i sada ima osetnu prednost u odnosu na druge političare", naveo je Živaljević.

Prema njegovim rečima, na pitanje kom političaru najviše veruju, građani su na prvo mesto stavili Đukanovića, potom Lekića, pa Vujanovića.

Živaljević je kazao da građani Crne Gore najmanje poverenja imaju u lidera Pokreta za promene Nebojšu Medojevića, a potom u predsednika Nove srpske demokratije Andriju Mandića, čelnika Socijalističke narodne partije Srđana Milića i lidera Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića.

Svi oni, kako je naveo, imaju više negativnih ocena građana, nego pozitivnih.

Anketa je pokazala da 47 odsto crnogorskih građana smatra da ta država ide pravim putem, dok 46 odsto misli suprotno.

To je, kako je kazao Živaljević, treći mesec zaredom da većina građana Crne Gore smatra da njihova država ide u dobrom smeru.

"Da se Crna Gora kreće u dobrom smeru uglavnom smatraju birači vladajuće koalicija, odnosno Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partija, dok suprotno dominantno misle pristalice opozicionih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije", naveo je Živaljević.

Istraživanje je sprovedeno od 1. do 8. novembra na uzorku od 1.000 ispitanika.

Извор: blic.rs

У категорију паге

Loading...