Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Novak bez izgubljenog seta do èetvrtine finala Vimbldona!

11.07.2017. 13.26
32 0
Novak bez izgubljenog seta do èetvrtine finala Vimbldona!

Novak Ðokoviæ plasirao se u èetvrtinu finala Vimbldona, pošto je posle nešto više od dva èasa igre savladao Adrijana Manarina – 6:2, 7:6(5), 6:4.

Srpski teniser je do osmine finala došao veoma sigurnom igrom pošto ni u jednom meèu nije izgubio niti set, a isto je uspeo da uèini i u drugom meðusobnom duelu sa Francuzom, koga je savladao po drugi put na Vimbldonu.

Odigrao je Novak još jedan izuzetno siguran meè, delovao je veoma dobro na terenu, igrao je raznovrsno, dobro se kretao i sjajno servirao – nedozvolivši protivniku da mu pripreti, osim možda na kratko u drugom setu.

Prvi period meèa bio je najkraæi, otvorio ga je brejkom, da bi zatim još jednim potvrdio voðstvo. Delovalo je da æemo isti scenario gledati i u drugom setu, pošto je Ðokoviæ još jednom na startu uspeo da protivniku oduzme servis, meðutim – Adrijan je ovoga puta imao odgovor, posle èega je uveo set u taj-brejk.

Prvih pet poena obeležili su mini-brejkovi, a u takvoj situaciji bolje se našao Manarino i poveo sa èetiri dva. Ipak, onda je Novak ponovo samo malo podigrao nivo svoje igre i fantastiènim udarcima stigao do preokreta i velikih 2:0 u setovima.

Treæi set bio je izuzetak, ali samo za jedan gem, pošto je Srbin ovoga puta u treæem gemu stigao do još jednog brejka, ispostaviæe se – klujènog za konaèni trijumf. Uspešno ga je saèuvao do kraja, Manarino nije mogao ni da pripreti, pa je trostruki osvajaè Vimbldona stigao do svog devetog èetvrtfinala na terena 'Old England Cluba'.

Novak je nešto sporije ušao u meè, pošto je izgubio dva od prva tri poena, zbog neiznuðenih grešaka, ali je uskoro i Adrijan uèinio isto. Meðutim, nova greška iz bekhenda koštala ga je prve gem lopte, ali je uspeo da zadrži kontrolu i stigne do prvog voðstva – 1:0.

Ipak, veæ u sledeæem gemu Ðokoviæ je pronašao prepoznatljiv ritam, nateravši rivala na nove dve greške. Manarino je potom odservirao as, ali je onda usledila maestralna defanziva Ðokoviæa i sjajan trk ka mreži za prve dve brejk lopte, od kojih koristi veæ prvu – 2:0.

Siguran start doprineo je da Novak nastavi da podiže nivo igre, pa je treæi gem dobio bez izgubljenog poena – 3:0.

Za razliku od rivala, Novak nije imao ni najmanjih problema pri svojim servis, pa je za manje od minuta ponovo imao tri gema viška – 4:1.

Kako se prvi set bližio kraju, Francuz je igrao sve bolje. Uspeo je da osvoji gem bez izgubljenog poena, pre nego što po prvi put namuèio i zapretio Srbinu. Meðutim, kao i u prvom gemu u meèu, Ðokoviæ je i ovoga puta imao odgovor, dobrim servisima stekao je prednost u poenu i došao na korak do voðstva u setovima – 5:2.

Tamo gde je stao u prvom, Ðokoviæ je samo nastavio u drugom setu – najpre je rutinski osvojio još jedan gem, da bi zatim još jednom oduzeo servis protivniku, uz èetiri neiznuðene greške Manarina – 2:0.

Posle još jednog relativno lako osvojenog gema, Adrijan je uspeo malo da se razmrda, ponovo je poèeo da pogaða prve servise i, kao i u uvodnom setu, u èetvrtom gemu stigao da se upiše – 3:1.

Usledio je još jedan gem našeg asa bez izgunljenog poena, potom i odgovor Francuza, ali je onda došlo do prvog pada u igri Ðokoviæa, što Manarino koristi, iz druge prilike. Novaku je malo stao servis, nije ni udarao lopticu baš najèistije, pa je Adrijan stigao do dve vezane šanse za povratak u set, iskoristivši drugu – 4:3.

Ðokoviæ je u prethodna tri gema napravio više grešaka nego u dosadašnjem toku susreta, pa je Adrijan u potpunosti uspeo da se vrati u drugi set i stigne do izjednaèenja, ali nije Novaku bilo potrebno previše kako bi povratio sigurnost i ponovo poveo, prebacivši pritisak na protivnika – 5:4.

Obojica su zadržala visok nivo koncentracije, pa nije prošlo previše vremena pre nego što je došlo do taj-brejka – 6:6.

Nije dobor krenuo trinaesti gem za Novaka, pošto je Adrijan stigao do mini-brejka, ali je veæ u sledeæem poenu ostao bez istog, da bi, posle sjajnog riterna, Ðokoviæ došao do preokreta (2:1).

Meðutim, ne uspeva da potvrdi steèenu prednost jer pogaða mrežu, a onda ponovo ulazi u problem pošto šalje forhend u aut, za peti mini-brejk u nizu (2:3).

Za razliku od Ðokoviæa, Manarino uspeva da potvrdi steèeno voðstvo pre promene strana, ali je onda Novak odigrao još jedan divan poen – prvo je bekhendom napravio problem rivalu, a onda volejom, takoðe iz bekhenda, došao do poena (3:4).

Bilo je evidentna poveæana doza nervoze i grèa kod obojice, poeni su trajali nešto duže, ali su igraèi bili izuzetno oprezni prilikom udaraca. Na našu radost, Manarino je bio taj koji je prvi popustio. Prvu lopticu poslao je u aut, drugu u mrežu, a treæu ponovo u aut i tako stigao do dve uzastopne set lopte (6:4).

Moglo je sve da bude gotovo na startu treæeg seta, pošto je Ðokoviæ u istom ritmu stigao do nove dve brejk šanse, ali je onda poslao dva bekhenda po sredini mreže, totalno atipièno, što Manarino kažnjava i ipak dolazi do gema – 0:1.

Posle još jednog rutinskog gema, Novak je krenuo u totalnu ofanzivu, maksimalno agresivnim pristupom izborio se za novih 15:40, odnosno nove dve šanse za brejk, a sada veæ prvu, fenomenalnim bekhendom, pretvara u možda i kljuèno voðstvo – 2:1.

Novak je zatražio medicinsku intervenciju, ali je bila u pitanju samo manja intervencija, odnosno kratkrotrajna masaža. Istovremeno, nastavio je da pravi velike probleme Adrijanu servisima, pošto je posle poèetnog udarca u velikoj meri poene rešavao u svoju korist, da bi stigao još korak bliže prolazu u narednu rundu – 4:2.

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0