Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

"Novosti": Legija ipak ne može na sahranu majke

10.10.2017. 06.35
6 0
"Novosti": Legija ipak ne može na sahranu majke

Beograd -- Viši sud u Beogradu ne želi javno da se izjasni o molbi Milorada Ulemeka da prisustvuje sahrani majke. Zbog bezbednosti odluka je strogo èuvana tajna.

Zahtev Milorada Ulemeka Legije da mu se dozvoli da danas prisustvuje sahrani majke Natalije odbio je juèe Viši sud u Beogradu zbog bezbednosnih razloga, saznaju "Novosti" nezvanièno iz izvora bliskih pravosudnim organima. Ovu vest juèe nisu hteli da demantuju, ali ni da potvrde nadležni iz suda.

"Postupak nadzora i sprovoðenja izvršenja kazne zatvora za krivièna dela organizovanog kriminala, kao i davanja saglasnosti za privremeno sprovoðenje osuðenog izvan zavoda, podrazumeva prikupljanje podataka koji predstavljaju službenu tajnu", kaže Bojana Stankoviæ, portparol Višeg suda.

"Zbog toga Viši sud u Beogradu, u skladu sa zakonom o tajnosti podataka, neæe davati saopštenja u vezi s postupkom po podnetoj molbi osuðenog Milorada Ulemeka za sprovoðenje izvan zavoda", dodaje ona.

To, ipak, kako nezvanièno saznaju "Novosti" iz izvora bliskih pravosudnim organima, ne znaèi i da Legiji neæe uopšte biti omoguæeno da se oprosti od majke.

"Moguæe je da æe Legiju sprovesti do groblja mnogo pre zakazane sahrane, kada nema nikoga, kako bi se poslednji put oprostio od preminule majke. Takoðe, nije nemoguæe da on, kada se za to budu stekli bezbednosni uslovi, iz zatvora bude doveden koji dan kasnije, da poseti majèin grob, zapali sveæu i položi cveæe", kaže izvor "Novosti".

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0