Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Otkriven mural Nikole Tesle od 16.000 trouglova (FOTO)

10.07.2017. 11.13
11 0
Otkriven mural Nikole Tesle od 16.000 trouglova (FOTO)

Na dan roðenja jednog od najveæih srpskih umova otkriven je mural u njegovu èast na aerodromu koji nosi njegovo ime - Nikola Tesla.

Izvršni direktor aerodroma je isprièao i jedan zanimljiv podatak, da je 1962. godine prvi espreso u Jugoslaviji popijen baš na ovom mestu, na aerodromu Nikola Tesla.

Šesnaest hiljada trouglova "upakovano" je u mural koji na prvi pogled ne èini ništa više nego skup višebojnih trouglova. Ipak, ako se malo zagledate, moguæe je primetiti dobro poznato lice. Zaslugu za ovaj upeèatljiv detalj koji æe privlaèiti pažnju putnika ponela je mlada magistar ahitekta Nina Radosavljeviæ.

"Velika mi je èast da prisustvujem ovoj sveèanosti, zahvaljujem se aerodromu i cenjenom žiriju. Danas je veliki dan, roðendan Nikoli Tesli i volela bih da mu èestitamo roðendan i da mu se zahvalim u ime svih nas. Ovaj rad predstavlja veliki napor i uspeh mladih umetnika koji su pomogli realizaciju celog projekta i bezgranièno im se zahvaljujem", izjavila je Radosavljeviæeva.

Predsednik struènog žirija, profesor sa Falulteta primenjenih umetnosti Marko Laðušiæ, istakao je da je ovo jedan veliki trenutak kako za aerodrom tako i za kulturu.

Zadovoljstvo delom nije krio ni izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Raša Ristivojeviæ, koji je naglasio da su ove godine, kada kompanija obeležava 55 godina postojanja, jako ponosni na postignute rezultate, u smislu poveæanja broja putnika, ali i u ekonomskom smislu.

Mural “Inspiracija likom Nikole Tesle”, koji se nalazi u javnoj zoni Terminala 2, za cilj ima promociju umetnosti sa idejom da se obezbedi inovativni, urbani i atraktivan identitet aerodroma, istakne lik najpoznatijeg svetskog nauènika i pruži podrška talentovanim i kreativnim umetnicima.

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0