Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Pred žreb u Kremlju: Srbija najverovatnije u poslednjem šeširu, ali ima nade i za treći

10.10.2017. 03.16
12 0

Srbija je na Mundijalu, ali treba gledati i korak više. Taj sledeći korak je 1. decembar i žreb za Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Moskvi, u čuvenom Kremlju. Ako ne bude iznenađenje do kraja kvalifikacija, "orlovi" će biti u najslabijem, četvrtom šeširu, ali ima nade i za treći.

Trenutno smo najslabija evropska selekcija pred žreb, kada su u pitanju koefecijenti FIFA koji određuju redosled u šeširima, piše portal mozzartsport.com.

Četvrti šešir trenutno čine: Iran, Srbija, Japan, Nigerija, Maroko, Panama, Južna Koreja i Saudijska Arabija. Srbija je druga po rangu u četvrtom šeširu što znači da iz tri jača šešira moraju da ispadnu dve reprezentacije sa jačim renkingom da bi Srbija uskočila u treći šešir. Ali isto tako, moraju i da ih eliminišu selekcije sa slabijim rangom od Srbije. Dakle, ako Peru ode na Mundijal pre Argentine, Kolumbije ili Čilea, to ništa ne znači Srbiji jer Peru ima bolju poziciju na FIFA rang listi prema kojoj se i određuje sastav šešira.

Zato Srbija treba da navija da u Južnoj Americi nekim čudom prođe Paragvaj koji ima slabiju poziciju od nas. Ili da u Evropi kroz baraž prođu Grčka i Republika Irska koje imaju takođe slabiji rejting od nas.

U prvom šeširu su teoretski obezbedili domaćin: Rusija, zatim Brazil, Nemačka i Poljska. Jako blizu su Belgija i Francuska. Samo treba u utorak da pobede Kipar, odnosno Belorusiju. Preostala mesta u prvom šeširu će popuniti Argentina i Portugalija ako se plasiraju. Ako neko od njih otpadne, u prvi šešir uskače Španija. Ako otpadnu oboje diže se sledeći posle Španije iz drugog šešira.

Извор: vesti-online.com

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0