Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Savetnik Klintona: Lièno sam se mešao u ruske izbore 1994

16.07.2017. 09.48
8 0
Savetnik Klintona: Lièno sam se mešao u ruske izbore 1994

Moskva -- Bivši savetnik Bila Klintona izjavio je da je 1994. otputovao Rusiju kako bi pomogao da doðe do reizbora Borisa Jeljcina na mesto predsednika.

"Mi smo se sami mešali u izbore. Najsmešnije je što je mene Klintonova administracija poslala u Rusiju da to radim“, rekao je Majkl Kaputo u intervjuu za "Foks njuz“.

Kaputo je bio savetnik nekolicine amerièkih predsednika, ukljuèujući i Donalda Trampa.

Prema njegovim reèima, amerièko mešanje u izbore u to vreme nije prošlo neprimećeno, već su sve politièke partije koje su bile ukljuèene u izbore zahtevale da prestane da radi to što radi.

„Govorili su da prestanem da se mešam u izbore. Sad shvatam svu tu ironiju“, dodao je Kaputo, prenosi "Sputnjik".

Kaputo je takoðe naveo da je Moskva možda za trunku radije videla Donalda Trampa na mestu predsednika nego njegovu suparnicu Hilari Klinton.

„Ona im se nije sviðala, predstavljala je problem. Meðutim, ona je bila predvidiva, apsolutno predvidiva. Mislili su da je možda Tramp bolji, ali je on nepredvidiv. To je ruska tradicija, svaki put treba izabrati predvidivu varijantu“, istakao je on.

Kaputo je dodao i da Tramp pokušava da uspostavi bolji odnos sa drugim zemljama, pa tako i sa Rusijom.

„Tramp i Putin imaju šansu da promene dosadašnji manir uspostavljanja saradnje, ali mi sve te pokušaje sabotiramo kojekakvim istragama“, naveo je Kaputo.

Inaèe, Majkl Kaputo je bio savetnik amerièkog predsednika Ronalda Regana, zatim je konsultovao Džordža Buša prilikom predizborne kampanje. Potom je 1994. godine otputovao u Rusiju i postao savetnik predsednika Borisa Jeljcina.

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0