Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Tandem Ðu-Le vodi Partizan ka treæem kolu!

11.07.2017. 20.37
18 0
Tandem Ðu-Le vodi Partizan ka treæem kolu!

Ekipa Partizana savladala je sa 2:0 Buduænost u prvom meèu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabranici Miroslava Ðukiæa slomili su optor gostiju iz Podgorice u drugom poluvremenu kada su postigli oba gola.

Prvo je u 53. minutu sa bele taèke pogodio Ðurðeviæ, da bi posle samo 18. minuta u igri Leonardo povisio na 2:0.

Prilikom prvog gola igraè Buduænosti, Filip Mitroviæ, oèigledno je igrao rukom, pa sudiji nije ostavio dilemu da li da dosudi penal, ili ne.

Napadaè Partizana je uzeo loptu i uz malo sreæe uspeo da savlada Mijatoviæa.

Kada je reè o drugom golu, velika zasluge idu Tavambi koji je sjajno pronašao Leonarda na drugoj stativi.

Brazilac je odlièno “otvorio stopalo“ i poslao loptu u dalji ugao golmana Mijatoviæa.

Do kraja utakmice crno-beli su imali priliku da doðu i do treæeg gola, ali Tavamba i Ðurðeviæ nisu bili precizni.

Od starta utakmce Partizan je nametnuo svoj ritam, dok je Buduænost èekala priliku iz kontre. Podgorièani su se odlièno branili, a crno-beli su konstantno pritiskali, ali bez puno šansi.

Ðurðeviæ je u 12. minutu pripretio iz slobodnog udarca, dok se samo osam minuta kasnije Tavamba loše snašao unutar 16 metara.

Do kraja poluvremena priliku da Partizan na odomor ipak ode sa prednošæu imao je Kamerunac. Posle centaršuta Vuliæeviæa, Tavamba je skoèio, ali je loše zahvatio loptu i tako propustio dobru priliku.

Ispostaviæe se da je ulazak u igru Leonarda na poèetku durgog poluvremena bio od velike važnosti. Brazilac je uneo dosta agilnosti u redove Partizana što se odmaj videlo u rezultatu.

Za samo deset minuta crno-beli su rešili meè i tako došli do važnog trijumfa. Prvo je u 53. minutu posle oèiglednog igranja rukom Mitroviæa, Ðurðeviæ pogodio sa bele taèke, da bi u 63. minutu Leonardo na sjajnu asistenciju Tavambe poslao loptu iza leða golmana Mijatoviæa.

1' Lopta na poèetku utakmice pripada gostima iz Podgorice koji izvode poèetni udarac. Crno-beli su izašli visoko i prave pritisak na zadnju linije Buduænosti.

3' Partizan je krenuo odluèno u meè i veæ na startu meèa ima inicijativu. U šesnaestercu su pokušali da odigraju dupli pas Ðurðeviæ i Kosoviæ, ali je odbrana Podgorièana odlièno reagovala.

8' Crno-beli izgledaju dosta dobro na terenu u svim aspektima. Vode igru, imaju posed, ali za sada na stadionu u Humskoj 1 bez veæih prilika.

12' Prva prava prilika za crno-bele. Ðurðeviæ je šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara, ai je lopta otišla malo iznad preèke.

14' Sjajna solo prodor Jankoviæa, meðutim njegov centaršut zaustavljen je od strane odbrane Budænosti, pa je za Partizan dosuðen korner, posle kojeg domaæi igraèi nisu uspeli da stvore šansu.

26' Prva nešto ozbiljnija akcija gostiju iz Buduænosti, meðutim Žirkoviæ dobro reagovao u odbrani i izbacio loptu u korner. Pokušali su neku uigranu akciju da izvedu gosti, ali ništa od toga.

28' Nemanja Mihajloviæ imao je veliku priliku, ali njegov centaršut pomalo kontroverzno zaustavljen od strane defanzivca Podgorièana.

Mihjaloviæ je igrao jedan na jedan, uspeo da driblingom napravi prostor, ali je se na usporenom snimku ne može lepo videti da li je igraè zaustavio loptu rukom ili leðima. Na prvi pogled se èini da je leðima, ali nije zahvalan ugao.

37' Najbolju šansu za Partizan propustio je Tavamba, kada je posle centaršuta Vuliæeviæa loše reagovao unutar 16 metara. Desni bek crno-belih poslao je i više nego upotrebljivu loptu, ali je Tavamba loše zahvatio loptu glavom.

46' Na poluvremenu Miroslav Ðukiæ je napravio izmenu, pošto je Nemanju Mihajloviæa zamenio Leonardo.

48' Samo tri minuta od poèetka utakmice, Partizan je imao veliku priliku da doðe do prednosti. Tavamba je odlièno primio loptu unutar 16 metara, ali je golman Budænosti neverovatnom intervencijom spreèio crno-beli da povedu sa 1:0.

51' Èist penal za Partizan. Mitroviæ je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Van Bokel nije imao sumnju i odmaj pokazao na belu taèku.

53' GOOOOOL, Ðurðeviæ je pogodio sa bele taèke. Loptu je uz malo sreæe prošla iz leða golmana Mijatoviæa pa su tako crno-beli poveli sa 1:0.

63' GOOOOOL, Leonardo je pogodio za 2:0. Samo mu je 18. minuta bilo potrevno da doðe do pogotka. Tavamba je odlièno prebacio loptu na drugu stranu, a Leonardo je plasirao u dalji ugao i tako savladao nemoænog Mijatoviæa.

72' Buduænost je uspela da doðe do gola, ali se Nikaè nalazio u èistom ofsajdu, pa je gol logièno poništen. Sjajna odluka pomoænog sudije.

76' Odmah na drugoj strani Partizan je imao priliku da doðe do velikih 3:0 èime bi rešio svaku dilemu. Tavamba je ponovo bio u šansi, ali je Mijatoviæ kao hobotnica odbranio njegov pokušaj.

79' Ponovo Tavamba u prilici. Leonardo je lucidno petom ostavio loptu igraèu Partizana, ali je ovaj šutirao pored gola.

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0