Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Uživo: Egal u III setu – Gulbis povede, Ðokoviæ izjednaèi

08.07.2017. 16.07
24 0
Uživo: Egal u III setu – Gulbis povede, Ðokoviæ izjednaèi

Novak Ðokoviæ igra sa Ernestsom Gulbisom u šesnaestini finala Vimbldona. Rezultat: Ðokoviæ – Gulbis 6:4, 6:1, 5:5

Ovo je osmi meðusobni duel Srbina i Letonca, a Ðokoviæ je samo jednom poražen, u januaru 2009.

Poslednji okršaj su imali u Montrealu u avgustu 2015. kada je Novak slavio posle preokreta sa 5:7, 7:6 (7), 6:1.

Ðokoviæ lako osvaja prvi servis gem, a potom uspeva da od 15:40 stigne do brejk šanse. Meðutim, posle 15-minutne borbe Gulbis uspeva da osvoji prvi poen na svoj servis (1:1).

Meðutim, sve se preokreæe u treæem gemu, Ðokoviæ gubi koncentraciju, što Letonac koristi i pravi neoèekivan brejk koji je bez problema potvrdio – 1:3.

Ðokoviæ uspeva da lako osvojiji naredni gem i smanji na 3:2, ali Gulbis nije gubio svoj ritam, bez pritiska održava steèenu prednost (2:4).

Srbin bez izgubljenog poena osvaja i naredni gem, a onda Letonac kreæe da "puca" pod pritiskom. Pravi duple servis greške, što Ðokoviæ koristi i iz treæe šanse u gemu, èetvrte u setu, konaèno stiže do brejk i poravnava rezultat – 4:4.

Ðokoviæ nastavlja u istom ritmu u drugom setu, potpuno diktira tempo igre, lako osvaja svoje servis gemove, a neutrališe servis rivala, pa za manje od deset minuta stiže do brejka za voðstvo od 2:0.

Riskantna igra nije mnogo pomogla Gulbisu, Ðokoviæ je s lakoæom osvajao poene te stigao do novog brejka i osmim gemom u nizu poveo 4:0 u drugom setu.

Letonac konaèno u petom gemu drugog seta postaje konkurentan, dobrim riternom i padom koncentracije Ðokoviæa stiže do dve brejk lopte, ali mu ni to nije bilo dovoljno da poentira.

Ðokoviæ podiže nivo servisa, spasava obe brejk šanse rivala, te devetim gemom u nizu stiže do 5:0, na gem od 2-0 u setovima.

Na otvaranju treæeg seta Gulbis je odigrao svoj najbolji gem na meèu i bez izgubljenog poena poveo 1:0, ali Ðokoviæ uprkos pritisku i brejk šansi rivala ubrzo poravnava.

Ðokoviæ nije uspevao da uspostavi dominaciju kao u drugom setu, èak ni da zapreti servisu Letonca, ali ni on nije gubio koncentraciju na svoj servis, pa je posle 25 minuta igre bilo 2:2 u treæem setu.

Gulbis se nije predavao, igrao je na svom najvišem nivou na ovom meèu i nastavio da osvaja servis gemove bez veæih problema, dok je Ðokoviæ èekao svoju šansu da definitivno prelomi meè (3:3).

Letonac nije popuštao, nastavio je da "muèi" Ðokoviæa i njegove navijaèe i produžuje meè koji je posle drugog seta izgledao kao gotov (4:4).

Извор: b92.net

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0